Spring naar de inhoud

Revenue Operations

Revenue Operations, een totaalaanpak om jouw omzet duurzaam en structureel te maximaliseren

Wat is RevOps of revenue operations?

Elke organisatie heeft als doel om diensten te leveren en wil daar omzet mee genereren. RevOps, of revenue operations, is het geheel van data, mensen en processen die er samen voor zorgen dat je omzet genereert, dat je die maximaliseert en zoveel mogelijk voorspelbaar maakt. 

Het gaat dus om meer dan alleen marketing of sales. RevOps is een breed begrip waar heel wat aspecten van je organisatie onder vallen. Alles dat bijdraagt aan de customer experience valt er onder, of het nu marketing is, sales meetings, leveringen, herstellingen of je klachtendienst.

Met RevOps is de bedoeling om dat allemaal te aligneren, zodat je doorheen de volledige buyer journey een consistente positieve ervaring kan leveren aan je klanten.

Wat is RevOps?

Starten met RevOps

Revenue Operations zet je niet gewoon snel even op. Wie er mee wil starten, moet dit strategisch en systematisch aanpakken. Een aantal zaken dienen sowieso te gebeuren:

  • Audit van je huidige processen, tools, resultaten
  • Bepalen welke stakeholders mee aan tafel moeten
  • KPI’s bepalen per team en voor het geheel
  • Kiezen welke tools je daarbij kunnen helpen
  • Service Level Agreements afspreken doorheen je organisatie
 
Het is best mogelijk dat er in je organisatie wat weerstand is tegen RevOps. Het kost wat energie en je ziet er niet vanaf dag 1 de resultaten van. Goed communiceren in je organisatie is dan ook cruciaal, net als de nodige discipline om van RevOps echt een succes te maken.
Het beste moment om er aan te beginnen is vandaag: hoe langer je wacht om je Revenue Operations activiteiten op te starten, hoe langer je moet wachten op resultaten.
Om er vaart in te krijgen en de nodige expertise in huis te halen, kan je je altijd laten bijstaan door externe specialisten.

Waarom inbound marketing?

Upperscore marketing agency

Partners

Wij werken zij aan zij met jouw medewerkers

Resultaten

Meer bezoekers, meer leads, meer klanten voor jou

Ervaren specialisten

Doorwinterde marketeers met heel wat kilometers op de teller

Hubspot partner

Gecertifieerd Hubspot Solutions partner

Wat onze klanten zeggen