Spring naar de inhoud

Email marketing

Email marketing, van strategie tot implementatie

Email marketing is ‘alive & kicking’. Alleen weten veel professionals niet hoe ze email marketing juist moeten aanpakken. Het loont nochtans de moeite. En ja, ook in GDPR tijden.

Waarom email marketing

Als je even rondvraagt, merk je meteen dat iedereen minstens één email adres heeft, de meesten zelfs verschillende. Al die mensen zijn dus via minstens één email adres bereikbaar. Veel minder mensen maken gebruik van Twitter bijvoorbeeld. Uit onderzoeken bleek ook dat de ROI bij email marketing hoger ligt dan bij andere digitale kanalen. Verder kan je emails ook gemakkelijk personaliseren, als je maar de moeite neemt om genoeg data te verzamelen. En er zijn nog wel meer redenen waarom email marketing nuttig is.

Hoe pak je het aan?

Eerst en vooral moet jouw email marketing plan deel uitmaken van je online marketing strategie. Dat betekent dat je goed moet weten op voorhand wat je wil bereiken, wie je doelgroep is en hoe dit allemaal past in de activiteiten van je organisatie. Je hebt ook goeie data nodig: met enkel een email adres en een voornaam kan je niet zo veel doen, dus probeer meer data te verzamelen over je doelpubliek. En uiteraard heb je ook een strategie nodig om die database te laten groeien, zodat je doelpubliek groter wordt. Verder is het ook heel belangrijk dat je zorgt dat je emails goed afgeleverd worden. Zorg dus dat ze niet als spam gemarkeerd worden, dat je rekening houdt met wetgeving, en dat je goeie content voorziet.

Email marketing is dus veel meer dan zomaar een email in elkaar boksen. Je moet voor het verzenden van je bericht al met heel wat zaken rekening houden, en dat is waar het meestal ook fout loopt. Toch kan je ook vandaag nog altijd je voordeel doen met email marketing. Daar helpen we je graag mee verder.

Upperscore marketing agency

Partners

Wij werken zij aan zij met jouw medewerkers

Resultaten

Meer bezoekers, meer leads, meer klanten voor jou

Ervaren specialisten

Doorwinterde marketeers met heel wat kilometers op de teller

Hubspot partner

Gecertifieerd Hubspot Solutions partner

Over Upperscore - marketing agency

Wat onze klanten zeggen

Zin in meer marketing?

Leuk dat je onze marketing tips komt ontdekken! Heb je zin in meer? Schrijf je dan in voor de Upperscore Updates. We houden je graag op de hoogte van de laatste marketing trends, nieuwe features in je favoriete marketing tools, exclusieve uitnodigingen voor inspiratiesessies en nog veel meer!